diumenge, 2 de desembre del 2007

Dubrovnik fa la perla.

Estic esgotat; potser el vaixell, o els trekking per les aceres de les ciutats, el fred, o de menjar pizzes de peu dret... Hem venen punxades als bessons i a la planta dels peus hem molesten les durícies. m`he adonat q gasto exageradament la part interior de darrera de la bota dreta, dec caminar malgirbat i no m`en adono. Hauria de rectificar l`estil, això no pot ser massa bo per la xura. Sort q ja se m`ha curat la morena. En tot cas noto q les cames em fan la perla, hauria de fer una mica de ioga.
Per sort he trobat una bona habitació amb cuina. Dubrovnik es veu ràpid, molt bufo i blanc, però altre cop crec q hi sobren restaurants amb espelmes. Com q tot el dia fa el xirimiri he aprofitat per anar al supermercat i fer una mica de rebost. Es divertit ficar-se als súpers, hi gastes el doble de temps intentant esbrinar si allò es un pot de llet de disseny, nata per cuinar o un producte de cosmètica. el croat recorda al basc.
Com q hem sobre temps he aprofitat per descansar i per preparar alguna exquisidesa. Pollastre a la Dubrovnik: S`agafen 4 cuixes de pollastre, es fan rosses. Amb el mateix oli de gira-sol (es el mes barat) es fregeix la ceba tallada ben prima. Mentres, poses aigua a bullir amb trossos de coliflor (ara toca), els treus del foc abans no s`acabin de fer i s`afegeixen a la paella amb la ceba, es fa tot un minut. S`obra la nevera i hi ha un tetra-brik de suc de poma, s`afegeix suc de poma a la ceba i la coliflor; es deixa reduir uns minuts i s`escalfa tot amb les quatre cuixes. Es serveix amb una forquilla, un ganivet i un crostó de pa: i ja tenim un fantàstic plat mediterrani.