dimecres, 5 de desembre del 2007

Split Dvi

La carretera de Dubrovnik a Split s*ha de fer de dia. Son tres hores de costa Dàlmata amb illes q trenquen l*horitzó del mar, una petita franja de costa verda i tot seguit una serralada de calcaries blanques q pugen fins als 1000metres.
A l*estació ja m*esperava la Sra. Kovacevic amb un cartell a la ma "rifa castro". El Sr. Begovic de Dubrovnik m*havia aconseguit un altre casa ve de preu. El matrimoni Kovacevic passen dels 80s i lloguen les habitacions sobrants de la casa. Com a benvinguda m*havien guardat farcell de col farcit de porc, puré de patata, i vi molt de vi. La senyora es una gran mestressa de la casa, de les q esta tota l*estona pendent de q no et falti res. Es defensa prou be amb l*angles; diu q l*ha après dels turistes q passen per casa seva. Curiós, jo convençut tota la vida q l*angles s*aprenia anant a l*estranger i ara resulta q també s*aprèn portant l*estranger a casa. El seu home no l*entén. Ell esta allí assegut, amb els ulls mig clucs i un simpàtic nas de patata. Nomes te clares dues paraules: Drink i medicin. Resulta q cuiden un tros de terra on cultiven vinya i es fan el seu propi elixir, un blanc estil Gandesa, ell n*es un gran aficionat, es veu dues gerres de 33cl dinant i dues mes per la tarda-vespre. Quan jo menjava s*en va fotre un altre com a cortesia d*acompanyament, i mentre omplia els gots, somrient, anava repetint: "Drink, drink; medicin! ja,ja,ja". Cada vegada q apareixia per casa ja hem treien l*ampolla. Una mica medicin si q deu ser aquest vi, el dissabte vingueren tota la família a celebrar els 83 anys del míster.
A Split tenen un preciós passeig marítim, el casc antic i el palau diocesà construït per un dels últims emperadors romans. A la tarda vaig donar un volt pel centre buscant l*espectacular palau, però no hi havia manera de topar amb ell. Al final he trobat una entrada on havies de pagar per visitar-ne els fonaments. L*hi he demanat a la noia dels tiquets on era la part principal i, com disculpant-se, m*ha contestat q tot plegat era bastant subjectiu, l*antic palau ocupava tot el casc antic i ara nomes hi havien restes disseminades entre les cases. M*ha agradat la resposta i he procurat fer-li mes preguntes.
També he fet un dia de picnic a la ciutat de Sibenik i al parc natural del Krka. Son unes deus d*aigua q en pocs km formen un riu cabalós amb espectaculars conjunts de salts d*aigua. Tornant a l*estació d*autobusos un senyor tot polit, pentinat a lo Grecian2000, m*ha dit si podia fer-me dues preguntes; la primera, si buscava habitació q ell tenia un llit lliure; i la segona, q si volia sexe q amb ell li venia de gust i em pagaria algun caler. Amb la mateixa amabilitat d*ell li he contestat "no hyala (no gracies)". L*home m*ha recordat molt en Fonso de la loteria, al cel sia.
Nomes m*he quedat amb les ganes de veure un partit de basket de l*Split. Ara entraré cap a Bòsnia. Venint cap aquí es veien els Balcans, al fons, tots nevats. Nomes pronunciar Sarajevo ja hem peten les dents.

3 comentaris:

Gemma Rifà Castro ha dit...

Estigues el tanto de les noticies diuen les noticies que hi ha problemes per sarajevo i els voltants.

Gemma Rifà Castro ha dit...

Perdo es cosobo on poden haberi problemes.

eudaldrifa@yahoo.es ha dit...

Ja estic informat. Aqui diuen q es un tema mes politic q real. De moment tot tranquil