divendres, 30 de novembre del 2007

Bari i la "Sacra Corona Unita"

Al Sud d’italià cada regió te la seva màfia particular, així com a Nàpols hi ha la Camorra a Bari tenen la Sacra Corona Unita; fa esgarrifar. Després de veure el desgavell de Nàpols pensava q aquesta seria l'óstia. Però no, Bari és una petita ciutat molt tranquil·la i endreçada, tipus Girona. La única cosa sospitosa amb q he topat és una pizzeria cremada, amb el precinto de la policia i el segell del jutge; potser q no paguessin? vendeta!
Aquí he comes tres fallos garrafals; no informar-me abans dels llocs de dormir, arribar amb tren de nit (fàcil en Novembre) i no deixar la motxilla a la consigna de l’estació. He acabat pagant 45 euros per una habitació en una pensió **. En els meus plans no m’ho puc permetre massa sovint.
Ara m’estic doctorant en santoral i reliquiaris. A Bari tenen els osos de sant Nicolau, la actual santa Claus de la Coca-Cola. Resulta q varen robar les relíquies d’una església ortodoxa i s’ha convertit en un centre molt important de peregrinatge. Així a estones fan missa els catòlics nostres i a estones fan missa els catòlics ortodoxes, s’ho reparteixen.
També hi ha l’església de santa Colomba ( santa Coloma, patrona d'Andorra). A la cripta guarden el cos momificat de la noia, recargolada de l’estómac, amb el punxó encara clavat i enfundada en un vestit de macarena. La visió és bastant tenebrosa.
i passar via, q aquí he vingut sobretot a agafar el ferri cap a Dubrovnik; deixant enrere la Italià i els italians/es, gent simpàtica i de bon viure, només en destacaria algun defecte: q fan footing parlant pel mòbil i q mengen gelat tot l’any.