dimarts, 3 de juny del 2008

Granada i València. Moros i cristians.

Bé, ni tan moros ni tan cristians. El regna de Granada va ser l’últim de claudicar sota els Reis Catòlics i València és on es concentraven més moros o moriscs (dels d'apeu) quan la seva expulsió o reconversió final el 1609.

Granada tocava passar. Quan parles amb estrangers que han visitat Espanya o amb els àrabs enlluernats per l'Al-Andalus, tots canten la bellesa de l'Alhambra i fa certa vergonya seguir-los la corrent sense saber massa de que va. La primera expedició llampec els 80's amb els amics impossible de contabilitzar. Això hem fa recordar que també estan a la llista la Pedrera i la Sagrada Família, però abans clar necessitava anar al Taj Majal. L'Alhambra està reconeguda com un dels més bonics conjunts d’art islàmic no religiós. No és la seva espectacularitat; el lloc on està situat, els seus preciosos detalls i d’agradable sensació de tranquil·litat. L’aigua i els jardins fan una porta de connexió amb el passat, a més ara que a plogut està tot brillant.

Vaig ràpid que ja tinc ganes d’acabar.

Valencia tampoc hi havia estat mai. M’ha fet pensar amb la meva primera parada del viatge a Perpinyà, allí eren els francesos aquí són els castellans, allí no sabia massa com agafar això del viatge aquí és la propera vida normal. Bé, tot el centre molt endreçat, una mica avorrit això de passejar pel carrer i que tot passi de llarg, però ja mi aniré acostumant. El complex estació espacial del Calatrava és brutal, et deixa bocabadat.
Ja estic fent els primers passos de reimmersió; menjars, begudes, converses ... potser quan hem llegeixis ja soc arribat.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

aiaiaiaiai BENVINGUT!!
bueno guapo, quan et vingui de gust aterrar per aquí ja donaràs senyals de vida... aquí estem, i ja saps que a la casa nova tenim habitació de convidats!

eva

Anònim ha dit...

Quina emoció!
tenim ganes que arribis!
que els trens s'afanyin una mica, que els carrers facin lloc, que s'eixamplin els passos estrets...benvingut!!!
i prepara't que tenim moltes preguntes per fer-te, ja veuràs quin mal de cap! procuprarem tenir paciencia, pero...la curiositat,,,
petons, petons i petons,
vaaaaaaaaa, una mica de pressa!!!!

ada

Anònim ha dit...

Eudald la truita és per aquest diumenge, flipo si vens corre que encara hi ets a temps!!
rodolí total!!
ona