dimecres, 26 de desembre del 2007

"Els Pastorets" de Kalambaca i l'oracle d'Apolo.

He entrat a Grècia cap a Kalambaca. Aquest es el pobla q hi ha al peu dels monestirs de Meteora. Les muntanyes q acullen el conjunt son molt espectaculars i semblants a les de Montserrat, però menys majestuoses. La visita es pot fer per camins q et van portant d’un a l’altre. Vaig començar força aviat i molts trams encara estaven glaçats, no hi ha manera de deixar el fred enrere. Les edificacions estan penjades a la roca i antigament hi pujaven els queviures amb sistemes de politges. La caminada als mes importants es pot fer en un sol dia; però has anar en compte de no perdre la cartera pel camí, com em va passar a mi, q llavors necessitaràs el doble de temps. Desprès de refer mig camí seguint a estones les meves petjades a la neu ( per sort ningú mes va fer aquella ruta) la cartera m’esperava penjada d’una branca, te una mena de fil q serveix per penjar-la al coll. Alguna cosa dec haver fet malament a Meteora perquè desprès, entre el PC, l'internet, L'USB i jo hem esborrat totes les fotos, sort d’uns amic israelians q me’n passaran alguna de seva; i de pas ja tinc un bon contacte per quan visiti el seu país.
Al vespre ens avorríem bastant i varem anar a una representació nadalenca del poble, gratuïta. Fan una cosa semblant als pastores, expliquen una historia d’un senyor q esta fart del Nadal i desprès de les visites d’uns àngels es fa del club de fans del FumFumFum. Entre mig van sortint diferents grups de nens/es q ballen i la coral kalambaquens alegres amb nadales. A l’esdeveniment no hi cabia ni una agulla mes, la primera fila la presidia tota la pompa del poble (cabells blancs i corbatats) i els popes ortodoxes amb la vara de mando. Però, sincerament, no arriben ni a la sola de la sabata als pastorets pescallunes, xerren massa i no fan fum. A mitja funció a la pantalla de projeccions nomes apareixia el senyor Windows, no se sabien al text i hagueren d’improvisar l’ordre dels números musicals. Suposo q el q val es l’intenció.
Vist Meteora vaig baixar cap a Delfi on hi ha el temple d'Apolo, el centre espiritual mes importants de l’època hel·lènica. Esta penjat a la muntanya amb unes grans vistes q arriben fins al mar. El templa ja no te la magnificència de quan funcionaven, però a canvi han obert un museu molt interessant. Entre les runes hi ha la zona de l’oracle d'Apolo. Allí hem vaig concentrar i vaig fer dues peticions. La primera, qui guanyarà la lliga; la segona, que em deparen els deus en el meu viatge. A la primera pregunta l’oracle contesta: muntanyes nevades = merengue = Real Madrid. A la segona pregunta l’oracle contesta = ... ? encara no he rebut cap resposta clara respecta a aquest tema, potser es q allí no els ha arribat l'internet.

2 comentaris:

Gemma Rifà Castro ha dit...

Hola com ja saps ja som a torellò, aquí també fa fred, i també tenim alguna que altre ruina jiji el tio va caga molt i ens va donar records per tu gemma

Gemma Rifà Castro ha dit...

a encara no em anat a veure els patorets però soposo que també ens tocara petons