dissabte, 19 d’abril del 2008

Un mar fet de desert. Gafsa

Deixo el verde q te quiero verde i vaig a buscar el marró del Sud.Cap aquí tenia molta curiositat per a trepitjar un chott. Un chott és com un mar al desert. Una persona amb problemes de daltonisme o propensa als miratges pot pensar q està davant d’un gran llac d’aigües calmades. Les seves característiques principals son una superfície geomètricament plana, sense pendent i que alguns períodes de l’any queda recoberta per una prima capa d’aigua que al evaporar-se ajuda a fer aquesta crosta cruixent de sal i arena.Tot això no és massa problema per fer-hi passar carreteres i visitar els pobles i palmerars del voltant. La meva recomanació és Tozuer un poble fet amb sanefes de maó.
El meu campament base estava a Gafsa. un embut geogràfic de la Tunísia cap a les zones dels chotts. Com a bon embut te unes fonts que els romans s’encarregaren d’urbanitzar en forma de piscines; del mur surten tres brocs com a punys que brollen tot l’any, amb aquest bé de Deu de raig d’aigua prou es mereixen un transvasament.
També m’he apuntat a un atractiu turístic d’aquests per passar les hores. un tren de l’oest que passa pel mig d’unes gorges fins arribar a unes mines de potassa. De tant en quant la màquina "s’escalfa" i tots podem baixar a estirar les cames i fer alguna panoràmica.He rebut un missatge de correu electrònic de la Sara (agència algerina) d’aquells q sobten una mica així per Internet i sense conèixer-nos directament. Hem proposen ser el seu representant comercial en un projecte complex turístic a la zona de Taref. Crec que aquesta noia va una mica confosa respecte a les meves intencions. Ja li he dit que no soc home de negocis; en tot cas si algú i veu un filó de turist-totxo-dolars li puc passar el contacte.De les meves previsions optimistes de temps pel visat no s’ha complert cap. La vida sense passaport continua. La proximitat del desert i la frontera Algeriana fa sortir controls policials com bolets. Només un hem demanà d’identificació, li vaig ensenyar una fotocòpia a color i amb el meu francès de beixamel vaig intentar posar-lo al càrrec de la situació; crec que s’ensumà el marron i amb dos copets a l’esquena hem digué: You are welcom, q traduït al argot tricorni seria: circule senyor circule.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the OLED, I hope you enjoy. The address is http://oled-brasil.blogspot.com. A hug.

Gemma Rifà Castro ha dit...

demà es SANT JORDI
BON SANT JORDI A TOTHOM!!!!
gemma