dilluns, 14 d’abril del 2008

Le Kef

Le Kef és una petita bonica ciutat al interior del Nord de Tunísia. M’agrada aquest nom, es mereix el títol. Des d’aquí he aprofitat per fer alguna sortida sense allunyar-me més enllà de 50km.

Els meus primers dies sense passaport han passat com oli en un llum. En les arribades als hotels acostumen a demanar-lo per omplir formularis. En aquest atrotinat negoci no ha calgut donar explicacions, el mànager és cec i el noi que l’ajuda diu bonjour a qualsevol hora del dia, (aquí es pot intuir el criteri del autor amb els allotjaments). El lloc te bastant d’encant encara q li faltaria un cop d’ull al manteniment general.

A Le Kef hi ha una mica de tot sense exagerar. Un castell dalt del turó, part de muralles, banys romans, una basílica bizantina, una sinagoga, carrers blancs empinats i empedrats, la petita mesquita morisca, i el seu museu; tot això junt i molta tranquil·litat.

La primera visita vaig tirar una mica cap al Nord a veure la ciutat romana de Dougga, diuen la més gran i més ben conservada de Tunísia, i la més lliura; pots campar-la per allí, del arc al capitoli, saltant fins al teatre, aturant-me al temple, fent una visita al puticlub i acabant al circ; inclosos mosaics trepitjables i columnes abraçables.

Per aquí a prop hi ha Testour, un poble refundat el SXVII pels moriscs expulsats del Al-Andalus. Diuen que fa 150 anys encara organitzaven alguna cursa de braus. Pots trobar-hi cognoms i cares típical spànish i conserven una música que s’emportaren de allí, el "Maluf"; he de buscar algun C.D, no és flamenc però sona bé.

Un altre dia vaig tirar cap al Sud a visitar un d’aquests llocs, que jo soc tant fan, anunciats a les guies amb el repic de "solo accessible por...." En aquesta ocasió és un taula envoltada de cingles que de sempre han utilitzat per la aguait i barallar-se només accessible per escales a la roca. La caminada molt maca, les vistes preciós (al fons Argèlia) i a dalt quatre parets i quatre forats amb aquesta màgia... un guarda i un gos.

Tornant amb la bus-furgo hi havia una dona de mitjana edat, rabassuda, de cara alegre i el bolso ple de colònies, q trencà el silenci i començà a explicar una història. Al principi cares de circumstàncies, algú se li escapava el riure, i al final tot el passatge es pixava (menys jo). He investigat una mica i he descobert que la dona estava casada i amb canalla. Un dia el seu marit li digué que no l’estimava i li proposà que la deixava marxar amb un altre home a canvi de diners. Ella li contestà q el q havia de fer era buscar-se la vida i marxar de casa perquè a partir d’aquell moment ja estaven divorciats. La gent de camp sempre han estat més pràctics i viscerals.

P.D: Felicitats Jimmy i penya en general. El meu condol als italians.

8 comentaris:

Gemma Rifà Castro ha dit...

ja estan aki es papers però encara falten 7 dies perque et donguin el visat i despres algu a denar a buscarlo a alacant i despres enviaro
gemma

Anònim ha dit...

Eudald! soc la mare ja tenim la paperassa, el Consulat algeria, diu que 7 dies contan el día que ho reben.

Anònim ha dit...

Eudald! ja tenim la paperassa, el Consulat algeria diu que 7 dies, contan el d�a que ho reben.
La mare.

Anònim ha dit...

A mi hem varen dir tres. Soposo q depend de la Lluna.

Anònim ha dit...

eudald,ja veig el mapa, no se si ha sfet quelcom pero ja ho veig OK. Be, ja veig que estàs a l´espera de paparasa per continuar. refernt a le sfelicitats a Jimmy, dons malament,encara que aquesta setmana esperem que el barça guanyi al pericos, sinò ja em veig fent el passadis al madrid, i jo això no ho puc veure, o sigui prepara un llit qu evindrè a visitar-t´he.

salutacions ALBERT

Anònim ha dit...

Caram Albert! ja saps el q dius?
pensa q per aquì es difìcil trobar entrepans de chorisso.
Tot i que pensant-ho bé, quan perd el barça tampoc tens massa gana, no?
Salut i aquest any següent SI!

eudald

Anònim ha dit...

EUDALD,dons pensan-t´ho be, tens rao, quan perd el barça no tins gana, el que no entenc es que aquest anys he sopat molt poc darrera del barça i no m´he aprimat, collons, potser son le s birres...... apa bon dia. Per cert avui aqui està caient algo del cel,està molt tapat, potser es aigua???? es que fa tant de temps.... qu eno plou

salutacions
ALBERT

Gemma Rifà Castro ha dit...

Hey que sempre et deixes l`skype obert!!!!
mai i ets
gemma