divendres, 11 de gener del 2008

İzmir i els autobusos de les mil i una nits

En la nit eterna dels ferrys cap a Turquia he conegut al Lee, un coreà de cara rodona q em fa pensar amb el Dr. Slump de l’Arale. Érem els dos únics turistes del vaixell així q va ser fàcil reconeixe'ns. La nostre cooperació s’ha forjat sobretot en les hores d’espera al port de Chios. Vaig estar de les 5 de la matinada a les 8h. ensenyant-li diferents jocs de cartes com el 7 i 1/2, les parelles o els sisos. En part sinó ens haguéssim esmerçat tant en l’últim partida, en lloc de buscar el ferryfeber, potser no l’haguéssim perdut. En les següents hores mortes va aprendre a jugar a les dames. Amb en Lee no resulta massa esforç viatjar. Mantenim converses de teletubi amb la variant sioux i de moment nomes soc capaç de identificar-li dues expressions de cara: quan riu i quan no. El q facilita més les coses es q, amb molt bon criteri, em segueix a tot arreu, es meravella per tot i no discuteix quasi res. A canvi jo l’he de pescar quan marxa l’autobús i ell decideix anar al lavabo, o vigilar q no pagui el cafè amb monedes d’euro en lloc de les turques. Però sobretot ens fem bona companyia.

M’ha deixat una bona impressió l’arribada a Turquia, tot sembla mes endreçat i q funciona a millor ritme del q m’imaginava. Izmir és la segona ciutat en habitants del país. Allí era qüestió de fer una curta parada per visitar les runes de la ciutat romana (+ alts.) d'Efesus; un altre teatre, alguns mosaics, moltes columnes i la famosa porta reconstruïda de la biblioteca. Encara te bastantes peces dempeus i el recorregut és molt agradable de fer, recomanat a totes les guies i llibres d’història.

Si una cosa destaca Turquia per sobre de la resta del mon es un com de servicials són els seus autobusos. En el trajecte Cesme - Izmir el revisor, desprès de repartir gots d’aigua precintats, passà amb una ampolla de colònia estil pàtxuli i cara de cine de barrio oferint unes gotes per refrescar-se les mans o perfumar el clatell. En un altre viatge més llarg d'İzmir a İstambul el carretó dels sucs, tes i pastissos no parava d’anar amunt i avall; i ja es guanyaren la meva admiració quan vaig provar de demanar fil i agulla per arreglar la corretja de la càmera i em portaren tot un cosidor. L’estació d’autobusos d'Istambul és un complex polígon ple de túnels i aparcaments de vàries plantes on segur hi havien més de 1000 autocars.

9 comentaris:

Gemma Rifà Castro ha dit...

Hey , dona-li records el lee , i fes-li una foto que el volem veure.
Ja vaig veure que ens habies truca, ara ja estic mes altantu.
veig que tens mes posiblitats de conctarte aquí a turquia, deu ser mes facil.
GEMMA
Ja veus que la meva identitat la fa servi tota la familia. molts petons

Gemma Rifà Castro ha dit...

hola eudald soc l'africa
com va per tutquia?¿
la foto que has posat de la torre
es supermegaextra xula i mka.
DW
AFRICA

Gemma Rifà Castro ha dit...

ciao matteo:
Sonno la sorella de l`eudald , tanti saluti da la menorca .
Bon anno gemma
has vist andal saludo els teus amics jijijijij

Anònim ha dit...

Algú sap que és això del CresceNet?

Eudald

Gemma Rifà Castro ha dit...

sembla elgu que vas coneixa a hungria pot ser????
tinc un vei que a overt un blog d`un viatge de 6 mesos a sud america i el seu blog es molt flac, nomes té penjades unes 10 fotos ( porta 3 mesos ) i a alguna foto que té algun comentari com yo subido a un cavallo prufffff. No te res que veure amb el teu , continua aixì .
gemma

Gemma Rifà Castro ha dit...

He overt la pag de crecenet i es propaganda ; Son horoscops botiga amigos i diu crescenet o proveador gartis que te paga , no se que paga !!!!!.
gemma

Anònim ha dit...

Gràcies Gemma,

Tu i l'Africa seu les meves millors fans. Llàstima q sent familia és com una mica de trampa.

Peto.
Eudald

Gemma Rifà Castro ha dit...

Si tens tan fred perque no vas a una sauna turca eehehehehhheheh???
es una idea .
gemma

Anònim ha dit...

ei eudald, no et creguis!!
els que no som família també et seguim, el que passa és que no ens currem tant els comentaris...
l'altre dia em vaig trobar al quim per gràcia i em va dir que tot torelló et segueix, jeje, que sempre li para algú pel carrer i estan super al tanto d'on estas

petons!!!!!!!!!!

i fins aviat

eva
(fan numero 3, després de l'àfrica i la gemma of course!!)